Helemaal aan het einde van de Menneweg vanuit Sassenheim richting de Kagerplassen (na de 2e tunnel onder de A44 en de treintunnel door rijdt u dan al op Warmonds grondgebied) vindt u een geweldig uitkijkpunt. Het uitkijkpunt biedt een panorama uitzicht over de Kagerplassen, Kooipolder en Hemmeerpolder.

De eenvoudig bereikbare 6 meter hoge houten uitkijkpunt is een perfecte plek om tot rust te komen. Op het uitkijkpunt staat een ronde bank waarop een plaat is gemonteerd waarop men kan zien welke molens, kerken, gebouwen, polders en dorpen in het landschap te zien zijn. Op een heldere dag ziet u over het Norremeer de plaatsen: Leiden, Oud Ade, Rijpwetering, Kaag eiland, Zevenhuizen en Leiderdorp.

Kijk op het Blauwe Hart

Op 29 april 2013 (al weer 8 jaar geleden) is het uitkijkpunt Kagerplassen ‘Kijk op het Blauwe Hart’ geopend door de toenmalig wethouder van Teylingen, Kees van Velzen. Het uitkijkpunt is gelokaliseerd op de plek van de voormalige (gesaneerde) vuilstort plaats van Sassenheim.

Op Pixable.nl kunt u vele mooie (Stock)foto’s van hoge kwaliteit kopen van o.a. het uitkijkpunt, de Kagerplassen en nog veel meer. Zie hieronder of Klik hier.